“Therapy Express” Ομάδα «open studio»

Ομάδα «open studio»


Στόχοι της ομάδας
Στόχοι της ομάδας είναι να εξερευνήσουμε τον πλούσιο κόσμο των χρωμάτων, των μορφών, της δημιουργικής γραφής, του αυτοσχεδιασμού, της κίνησης, της μουσικής  να βιώσουμε τη χαρά της δημιουργικότητας και να βελτιώσουμε  δεξιότητες που σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση μας, να εξελίξουμε  δεξιότητες έκφρασης και επικοινωνίας και να προάγουμε την ψυχική μας υγεία.

Πιο συγκεκριμένα…

Οι θεματικές που θα επεξεργαστούμε  είναι:

Πρώτη γνωριμία και εξοικείωση με διάφορα εκφραστικά μέσα.

Βιωματικές ασκήσεις με στόχο δεξιότητες που αφορούν την αυτοεκτίμηση, αυτοφροντίδα , την επικοινωνία  και την αυτογνωσία.

Η παρουσίαση του ταξιδιού της ομάδας υπό την μορφή έκθεσης, η παράστασης για όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν.

Τύπος ομάδας και που απευθύνεται

Η ομάδα θα είναι ανοιχτού τύπου και   απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενήλικα που επιθυμεί να  εξερευνήσει, να κατανοήσει αλλά και να ενδυναμώσει διάφορες πτυχές του εαυτού του, μέσα από ένα δημιουργικό ταξίδι σύνδεσης , έκφρασης και επικοινωνίας.

Μέρα – ώρα – χώρος

Η ομάδα θα πραγματοποιείται στο Therapy Express Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας,  κάθε Τρίτη στις 11:00 και η διάρκεια της θα είναι 90 λεπτά. (θα περιλαμβάνει 10 λεπτά διάλειμμα)

 συντονίστριες

Αλμα Κουτσού– Εργοθεραπεύτρια, MSc  Προαγωγή Ψυχικής Υγείας.-Συστημική Θεραπεύτρια

Νικολέττα Τάσσου-Κοινωνική Λειτουργός-Εικαστική Θεραπεύτρια

Related Post

“Therapy Express” Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας στο Νέο Ψυχικό“Therapy Express” Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας στο Νέο Ψυχικό

Η νέα μονάδα ψυχικής υποστήριξης πολιτών εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 23 Μαρτίου από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, στο Νέο Ψυχικό. Πρόκειται για το Κέντρο Ημέρας «Therapy Express», που περιλαμβάνεται στις

Στιγμιότυπα από την ομιλία στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα “πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας : Καλλιεργώντας την εν συναίσθηση”.Στιγμιότυπα από την ομιλία στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο με θέμα “πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας : Καλλιεργώντας την εν συναίσθηση”.

Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας THERAPY EXPRESS στα πλαίσια της λειτουργίας του και με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας στην κοινότητα πραγματοποίησε ομιλία στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου